Roland Garros: Federer sa odhlásil, jeho rekordná séria sa skončila

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 18:17 • 2 min
Roland Garros: Federer sa odhlásil, jeho rekordná séria sa skončila

PARÍŽ - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa odhlásil z druhého grandslamového turnaja sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (22. mája - 5. júna).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom prostredníctvom svojho verifikovaného prezentačného konta na facebooku: "S ľútosťou oznamujem, že som sa rozhodol tento rok nehrať na French Open."

Už v utorok web Basler Zeitung zverejnil text o absencii Federera na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2016 pre pretrvávajúce problémy s chrbtom. Článok síce neskôr stiahli, ale internetom koloval screenshot, zdieľal ho napríklad špecializovaný portál Punto de Break.

Niekdajší líder svetového rebríčka Federer pre problémy s chrbtom ubudol z "pavúka" prípravného turnaja ATP World Tour Masters 1000 v Madride a na rovnako hodnotnom minulotýždňovom podujatí v Ríme vo štvrtok prehral v osemfinálovom 3. kole s Rakúšanom Dominicom Thiemom, pričom po vydarenom vstupe do tohto turnaja vyhlásil, že vzhľadom na okolnosti považuje útok na trofej za nesplniteľnú misiu.

Tridsaťštyriročný bazilejský rodák Federer dosiaľ naposledy chýbal v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke na newyorských US Open 1999. Medzičasom nazbieral rekordných 17 trofejí vo dvojhre na Majors (na rozšírenie kolekcie čaká od Wimbledonu 2012), na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska triumfoval v sezóne 2009.

Momentálne tretí muž svetového rebríčka ATP Federer absolvoval v "main draw" 65 grandslamových turnajov bez prerušenia, v tomto smere je absolútnym rekordérom. U žien vedie Japonka Ai Sugijamová, ktorá zaznamenala 62 štartov za sebou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies