Blízkovýchodnú mierovú konferenciu v Paríži odložili - kvôli vyťaženému Kerrymu

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 07:51 • 2 min
Blízkovýchodnú mierovú konferenciu v Paríži odložili - kvôli vyťaženému Kerrymu

PARÍŽ - Medzinárodná konferencia v Paríži, ktorá má oživiť izraelsko-palestínsky mierový proces, sa odkladá na jún, aby sa na nej mohol zúčastniť americký minister zahraničných vecí John Kerry. Podľa tlačovej agentúry AP to dnes oznámil francúzsky prezident Francois Hollande.

slovakia

left justify in out

Hollande vo vysielaní rozhlasovej stanice Europe 1 povedal, že konferencia sa mala uskutočniť 30. mája, ale Kerrymu tento termín nevyhovuje. "Spoločne so všetkými hráčmi a susednými krajinami vytvoríme parametre, ktoré umožnia Izraelčanom a Palestínčanom, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu," dodal.

 

Podľa hovorcu francúzskeho ministerstva zahraničných vecí Romaina Nadala "by mal byť čoskoro stanovený nový termín začiatkom júna". Francúzsku iniciatívu označil za veľmi potrebnú.

 

Paríž plánuje zorganizovať stretnutie ministrov z 20 krajín vrátane Egypta, Saudskej Arábie a Jordánska ako prvý krok v diskusii o mierovom procese na Blízkom východe. Izrael ani Palestínčanov na stretnutie nepozvali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies