Polícia testuje osobné kamery, v budúcnosti ich budú mať všetky hliadky

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 14:48 • 2 min
Polícia testuje osobné kamery, v budúcnosti ich budú mať všetky hliadky

BRATISLAVA - Polícia momentálne testuje osobné kamery, ktorými by v budúcnosti mali byť vybavené policajné hliadky.

slovakia

left justify in out

"Mali by sme vyhodnocovať vo fáze niekoľkých týždňov fungovanie týchto kamier," povedal dnes po rokovaní vlády novinárom minister vnútra Robert Kaliňák. Ako dodal, bol by rád, keby bol kamerou vybavený aspoň jeden člen každej dvojčlennej hliadky. "Najprv sa však sústredíme na kolektívnejšie zásahy a tam by sme to nasadili ako prvé a vyhodnocovali, ako to bude fungovať," uviedol.

 

Kamery podľa Kaliňáka slúžia pri sporných zásahoch polície nielen na ochranu práv potenciálnych páchateľov, ale aj samotných policajtov. "Aj páchateľ aj policajt majú možnosť vyhodnotiť, ako to bolo naozaj," vyhlásil. Podľa ministra v súčasnosti prezbrojujú políciu, čo funguje kontinuálne, keďže dodávatelia nemajú nové zbrane na sklade, ale priebežne ich vyrábajú. "Začali sme poriadkovou políciou a skončíme útvarmi, ktoré strieľajú najmenej,"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies