FOTO Otrasný prípad: Majiteľ na smrť utýral dva psy, nežrali nič iné ako čokoládu

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 18:45 • 2 min
FOTO Otrasný prípad: Majiteľ na smrť utýral dva psy, nežrali nič iné ako čokoládu

LONDÝN - Nezodpovedný majiteľ dvoch kólií, Keith Davis ignoroval rady o správnej strave, a svoje psy kŕmil čokoládou, ktorá je pre nich smrteľne nebezpečná.

slovakia

left justify in out

Davisa (62) obvinili po tom, čo jeho dva psy Jenny a Lolly zomreli, nedával im totiž nič iné ako sladkosti, čokoládové sušienky, Kit-Kats tyčinky a mlieko, ktoré ich tráviaci systém devastuje.

 

Organizácia pre ochranu zvierat RSPCA sa k psom dostala, až keď boli v príšernom stave na okraji smrti. Jenny zomrela tesne po prevoze do nemocnice, Lolly sa už nedalo pomôcť a museli ju utratiť.

 

Oba psy boli extrémne obézne, zvracali žlč, mali poškodenú a zanedbanú srsť, špinavú od výkalov a iných látok.

 

"Čokoláda je pre psy veľmi jedovatá,“ povedal člen organizácie RSPCA. „Podľa toho, v akom stave zvieratá boli, je evidentné, že veterinára dávno nenavštívili,“ dodal.

 

Davis bol uznaný vinným z týrania zvierať a akýkoľvek ďalší chov mu zakázali. Taktiež dostal trest odňatia slobody na 112 dní s odkladom na 12 mesiacov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies