Pokračuje pojednávanie s krajským predsedom strany Kotleba- ĽSNS

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 10:30 • 2 min
Pokračuje pojednávanie s krajským predsedom strany Kotleba- ĽSNS

ŽILINA/NÁMESTOVO – Na Okresnom súde v Námestove dnes pokračuje hlavné pojednávanie so žilinským krajským predsedom strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko Andrejom Medveckým Spolu s bratrancom Jozefom Medveckým sú obžalovaní z výtržníctva a ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

V novembri 2014 sa podľa obžaloby dopustili rasovo motivovaného útoku na občana Dominikánskej republiky. Incident sa stal pred podnikom Imperia v Námestove. Podľa očitých svedkov práve Andrej Medvecký inicioval napadnutie Lennyho Cruza. Po výkrikoch: „Zabite toho negra, nemá tu čo robiť, toto je tvoj koniec!“ si naňho kľakol a bil ho päsťami.

 

Zároveň Jozef Medvecký kopal Lennyho do brucha a hlavy. Lenny Cruz sa po tejto bitke musel liečiť 30 dní a ako uviedol, prišiel aj o prácu v Rakúsku. Obžalovaní Andrej aj Jozef Medvecký tvrdia, že žiadna bitka nebola a sú nevinní.


Zbitý Lenny Cruz žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur. Pochádza z Dominikánskej republiky a pracuje a žije v Rakúsku so Slovenkou z Hornej Oravy. V Suchej Hore boli v novembri 2014 navštíviť rodičov partnerky a v Námestove sa boli zabaviť na diskotéke.


Žilinský krajský predseda a člen predsedníctva strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko Andrej Medvecký bol v marcových parlamentných voľbách zvolený do Národnej rady SR, po medializácii súdneho procesu sa však mandátu vzdal. Dnešné pojednávanie sa začne o 12:00 a očakáva sa aj vynesenie rozsudku. Za výtržníctvo a ublíženie na zdraví hrozia obžalovaným jeden až tri roky väzenia. Andrej Medvecký je aktuálne v podmienke. Vlani v marci bol právoplatne odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Za alkohol za volantom dostal šesť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies