FOTO Zdravie dievčat ohrozuje nová móda, takto sa meria ideál štíhlosti

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 20:52 • 2 min
FOTO Zdravie dievčat ohrozuje nová móda, takto sa meria ideál štíhlosti

PEKING – Ideál ženského tela sa menil počas celej histórie ľudstva a stále sa mení. Éru extrémnej štíhlosti, nedávno vystriedali zdravé ženské tvary s väčším pozadím, no z Číny prichádza nový trend, ktorý podľa odborníkov opäť nie je v poriadku.

slovakia

left justify in out

Čínske sociálne siete sú zaplavené fotografiami mladých dievčat, ktoré si na zápästí fotia mincu v hodnote 1 jenu s priemerom 25 milimetrov. Áno, toto je nový spôsob, ako si dievčatá môžu otestovať svoju štíhlosť. Objavili sa dokonca prípady kedy dievčatá zvolili ešte menší druh mince.

 

img

img

 

Odborníci varujú, že táto „mincová výzva“ sa neuberá dobrým smerom, pričom podporuje ideu nereálnej a nezdravej ženskej postavy, ktorá môže spieť k vážnym psychickým aj fyzickým problémom.

 

Primeriavanie sa k minci je však len jeden z množstva trendov, ktoré u dievčat ohrozujú pozitívny postoj k vlastnému telu.

 

Nedávno sa internetom šírila myšlienka, že ideálny pás sa má rovnať šírke papieru A4, ktorý má priemer 21 centimetrov. Dievčatá si tak k bruchu prikladali papier a pokiaľ im spoza neho nevytŕčalo telo, bolo „dobre.“ Niektoré ženy sa dokonca chváli aj s pásom o veľkosti papiera A5, ktorého priemer je len 14,8 centimetra.

 

img

 

Meraniu ideálnej veľkosti sa nevyhli ani kolená. Len nedávno v apríli tohto roku si dievčatá primeriavali kolená k iPhonu 6, ktorý je dlhý niečo vyše 13 centimetrov. V prípade správnej postavy, dievčine spoza iPhona kolená nebolo vidno.

 

img

 

Voči týmto sporným ideálom sa mnohé ženy búrili a na protest zdieľali fotografie, ktoré nevyhovovali stanoveným rozmerom s myšlienkou, že sa kvôli tomu necítia ako horšie bytosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies