Afganskí a kurdskí utečenci po sebe hádzali kamene, grécka polícia musela použiť slzotvorný plyn

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 17:05 • 2 min
Afganskí a kurdskí utečenci po sebe hádzali kamene, grécka polícia musela použiť slzotvorný plyn

ATÉNY - O výtržnostiach v provizórnom utečeneckom tábore na grécko-macedónskom hraničnom priechode v Idomeni informovala dnes rozhlasová stanica Athina 984.

slovakia

left justify in out

V Idomeni došlo ku konfliktu medzi utečencami afganského a kurdského pôvodu, ktorí okrem iného hádzali na seba kamene. Policajné sily použili pri zásahu proti výtržníkom slzotvorný plyn.

 

V tábore Idomeni zotrváva naďalej takmer 10.000 migrantov, ktorí tam dúfajú v otvorenie macedónskej hranice, aby mohli pokračovať v ceste do krajín strednej a severnej Európy. Gréckej polícii sa iba veľmi pomaly a postupne darí presídľovanie týchto ľudí do oficiálnych záchytných táborov vo vnútrozemí.


V Grécku sa podľa oficiálnych zdrojov zdržiava v súčasnosti asi 54.000 utečencov, ku ktorým pribúda denne iba relatívne nízky počet nových príchodzích, a to od uzavretia dohody EÚ-Turecko. Na jej základe čaká na ilegálnych migrantov, ktorí sa dostanú cez Egejské more do Grécka, vyhostenie naspäť do Turecka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies