Mladým vedcom rozdali granty vo výške takmer 274-tisíc eur

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 17:36 • 2 min
Mladým vedcom rozdali granty vo výške takmer 274-tisíc eur

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) tento rok grantom podporila 288 projektov mladých vedcov, medzi ktoré rozdelila 273 760 eur. Granty sú určené na vedecké, pedagogické či umelecké projekty vedeckých pracovníkov, mladých pedagógov a interných doktorandov UK vo veku do 30 rokov. Príspevky univerzita dnes udeľovala už po dvadsiaty raz. Agentúru SITA o tom informovala Andrea Földváryová z oddelenia vzťahov s verejnosťou Univerzity Komenského v Bratislave.

slovakia

left justify in out

O grant sa v tomto roku uchádzalo 447 doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov Univerzity Komenského. V počte podporených projektov opäť uspela Prírodovedecké fakulta UK, ktorá podala 163 projektov a z nich uspelo 91. Nasleduje Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK, na ktorej bolo z 58 podaných projektov úspešných 32. Z Lekárskej fakulty UK uspelo 31 projektov a z Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine príspevok získalo 32 projektov. Ako ďalej informovala Földváryová, projekty boli v priemere podporené sumou 950 eur.


Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK získala príspevok napríklad na projekt zameraný na identifikáciu ľudí na základe chôdze. Jedným z úspešným projektov mladých vedcov z Fakulty sociálnych a ekonomických vied UK bol zase projekt Sociálne kontexty šikanovaných detí. Z Filozofickej fakulty zaujal napríklad projekt Tvorivosť v kontexte ADHD u detí, z Farmaceutickej fakulty uspel projekt Utilizácia antibiotík v nemocničnej starostlivosti na Slovensku.

 

Jedným z podporených nápadov z Prírodovedeckej fakulty UK je projekt Hodnotenie a priestorová diferenciácia cestovného ruchu na Slovensku a Evanjelická bohoslovecká fakulta UK uspela s projektom Cisársky patent – koniec nádejí absolutistickej vlády v cirkevnej oblasti. Podľa rektora UK Karola Mičietu ide o symbolickú podporu.

 

„Sumy, ktorými univerzita podporuje vaše projekty, nie sú závratné, sú to však aspoň príspevky na konkrétny posun vo vašej vedeckej práci či na vytvorenie bázy pre ďalšie bádanie. Želám vám najmä radosť z vašej roboty,“ uviedol rektor UK Mičieta dnes v príhovore mladým vedcom v Aule Univerzity Komenského v Bratislave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies