Irán otestoval ďalšiu balistickú raketu

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 12:10 • 2 min
Irán otestoval ďalšiu balistickú raketu

TEHERÁN - Irán pred časom skúšobne odpálil ďalšiu balistickú raketu v sérii testov, ktoré realizuje po uvedení do praxe jadrovej dohody uzavretej so svetovými mocnosťami, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Iránska polooficiálna tlačová agentúra Tasnim dnes citovala zástupcu šéfa hlavného vojenského veliteľstva generála Alího Abdolláhího, ktorý povedal, že skúška rakety s doletom 2000 kilometrov sa uskutočnila pred dvoma týždňami.

 

Irán trvá na tom, že týmito skúškami neporušuje jadrovú dohodu. Podľa AP chce Teherán demonštrovať, že pokračuje v balistickom programe, aj keď po uzavretí dohody so svetovými mocnosťami obmedzil nukleárny program, aby dosiahol odvolanie naň predtým uvalených medzinárodných sankcií.

 

V marci Irán otestoval dve balistické rakety. Jedna z nich niesla hebrejský nápis Izrael musí byť zničený, čo vyvolalo medzinárodné pobúrenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies