Matúš Bero: Obhajoba double je vizitkou našej bojovnosti

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 08:29 • 2 min
Matúš Bero: Obhajoba double je vizitkou našej bojovnosti

BRATISLAVA - Futbalisti AS Trenčín v predstihu získali domáci majstrovský titul a obhájili svoj triumf z uplynulého ročníka. Istotu druhého celkového prvenstva v najvyššej slovenskej súťaži nadobudli dve kolá pred koncom sezóny 2015/2016, a to nedeľňajším presvedčivým víťazstvom 4:0 na pôde najväčšieho konkurenta ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Dva góly hostí strelil Gino van Kessel, raz sa strelecky presadili ďalší holandský legionár Mitchell Schet a nigérijský mladík Christopher Udeh. V tabuľke Fortuna ligy má vedúci Trenčín nepreklenuteľný 8-bodový náskok pred druhými "belasými" (75, resp. 67 b.).

 

"Obhájiť double je fantastický úspech. Sme radi, že sme to dosiahli na pôde Slovana Bratislava už dve kolá pred koncom súťaže. Dokázali sme veľkú vec, ktorú mnohé tímy a mnohí hráči nezažijú za celú svoju kariéru," tvrdil 27-ročný kapitán Trenčanov Peter Kleščík v útrobách štadióna Slovana na Pasienkoch.

 

"Máme z toho veľkú radosť, teraz ideme oba úspechy osláviť, lebo po triumfe v Slovenskom pohári sme si oslavy odložili so želaním, že po zisku majstrovského titulu ich oslávime naraz. Teraz nadišiel ten čas. Cesta do Trenčína bude dlhá, ale chalani si tie oslavy zaslúžia. Celú sezónu sme išli za cieľom, ktorý sme dokázali zrealizovať. Preto naša radosť je dvojnásobná," tvrdil Peter Kleščík pár minút po ďakovačke verným fanúšikom, ktorí prišli "ševelovcov" povzbudzovať aj do Bratislavy. "My sme dnes chceli nad Slovanom zvíťaziť. Chceli sme naše double potvrdiť už dve kolá pred koncom. Potrebovali sme to urobiť k spokojnosti. Ak by sa nám to nepodarilo, začali by sme sa v záverečných kolách trápiť, dostali by sme sa pod zbytočný tlak. Takto je to veľmi dobre," pochvaľoval si vydarenú bodku rodák z Čadce a bývalý mládežnícky slovenský reprezentant. Podľa neho účinným receptom na Slovan, ktorý zdolali na ich domácom trávniku 4:0 bola súdržnosť, kolektívnosť a väčšia túžba po víťazstve. "Aj keď Slovan mal niekoľko šancí, my sme boli lepším mužstvom, preto sme dnes zvíťazili. Double pre Trenčín je veľká vec," pokračovala opora obranných radov čerstvého dvojnásobného majstra SR a dvojnásobného víťaza Slovenského pohára. Na jeho slová nadviazal zatiaľ najlepší strelec aktuálneho ročníka Fortuna ligy Matúš Bero, ktorý tiež zdôraznil výnimočnosť historickej obhajoby ligového primátu i triumfu v národnom pohári. "Takýto úspech nie je vôbec jednoduchá vec. Už dávnejšie sme o takom snívali, dnes sa ten sen stal realitou. Je to vizitka našej súdržnosti, kolektívnosti a bojovnosti. Som rád, že som súčasťou takého skvelého tímu, takej dobrej partie," reagoval na novinárske otázky autor 15 ligových gólov v sezóne 2015/2016. "Emócie po tomto triumfe sú neskutočne silné. Vnímame ich veľmi intenzívne. Verím, že oslavy budú veľmi pekné. Máme čo oslavovať. Klobúk dole pred partiou, ktorá to pre Trenčín vybojovala," dodal Matúš Bero, ktorý nechcel medzi svojimi titulmi robiť žiadny rozdiel, ani ich nechcel porovnávať.

 

"V tejto chvíli nie je rozhodujúce, či sme tento súboj vyhrali 4:0 alebo nie. My sme si na Slovan prišli po tri body - a tie by sme mali aj vtedy, ak by skóre súboja bolo 4:3. Jasný triumf 4:0 je pre domácich krutým výsledkom, ale nás potešil" Je to . Vyhrali sme minulý rok, vyhrali sme to aj tento rok. Každý súper sa na nás chystal, každý nám sľuboval. Sme veľmi radi, že sme týmto triumfom potešili všetkých našich priaznivcov. Aj tých, ktorých sme zarmútili domácou prehrou s Trnavou," dodal brankár čerstvého majstra Slovenska.

 

"Vybojovať titul v akejkoľvek súťaži je veľmi ťažká vec. Zvíťaziť v národnom pohári tiež. My sme druhú sezónu dokázali aj jedno, aj druhé. Urobili sme nemožné. Som nesmierne šťastný, že som trénerom týchto výnimočných hráčov. Teší ma, že chalani si sadli hráčsky i ľudsky. Vytvorili jednu fantastickú partiu, ktorá vie, čo chce vo futbale dokázať. A každým rokom ideme vytrvalo za tým, " zdôraznil Martin Ševela a pokračoval: "Chalani splnili v nedeľňajšom zápase na Pasienkoch to, čo sme si v príprave povedali. Taktika bola postavená na tom, že keď sme chceli byť šampióni, museli sme do Bratislavy prísť s mentalitou šampióna. Prišli sme sem pre víťazstvo, dosiahli sme ho. A oslavy? Budú, pretože tú lavínu emócii netreba umelo zastaviť. Chalani si ich zaslúžia. Teraz dostanú voľno, ešte neviem koľko dní a potom sa pripravíme na zvyšné dve kolá ligy. V Žiline dostanú šancu tí hráči, ktorí menej hrávali. Aby aj oni dokázali, že titul je v správnych rukách. Sme najlepšie mužstvo na Slovensku. Máme na konte najviac víťazstiev, vyhrali sme najviac zápasov vonku, ťahali sme najdlhšiu víťaznú šnúru. Preto máme majstrovský titul i pohárové prvenstvo."

 

Štyridsaťročný kormidelník trenčianskeho klubu si váži obe majstrovské trofeje, ale... "Vlani sme získali premiérový titul. Keď to porovnám, myslím si, že teraz to bolo pre nás náročnejšie. Súperi totiž vedeli, že sme obhajcovia prvenstva a máme opäť najvyššie ambície. Protivníci boli motivovanejší. Vo Fortuna lige sme viedli takmer stále, nie je to jednoduché. Napokon sme to dokázali, za čo všetkým hráčom i činovníkom v klube patrí veľké poďakovanie," doplnil Martin Ševela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies