NBA: Klub zatrhol Boshovi návrat, obrátil sa na odbory

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 10:18 • 2 min
NBA: Klub zatrhol Boshovi návrat, obrátil sa na odbory

MIAMI - Basketbalisti Miami Heat si vo zvyšku sezóny musia poradiť bez svojho kľúčového pivota Chrisa Bosha, konštatoval klub v stredajšom stanovisku.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Američan pre problémy s krvnými zrazeninami absentuje v dianí od 9. februára, a hoci chcel pomôcť tímu v semifinále play-off proti svojmu bývalému zamestnávateľovi Torontu, vedenie mu to zatrhlo. "Chris bude pokračovať v spolupráci s lekárskym tímom na svojom čo najrýchlejšom návrate na palubovku," uviedol klub. Bosh sa už obrátil s prosbou o vyriešenie situácie na hráčsku odborovú organizáciu NBPA, ktorá sa však zrejme prikloní na stranu Heat, keďže v jej záujme musí byť ochrana zdravia hráčov.

U zlatého olympijského medailistu z Pekingu 2008 vo februári sa po roku znova objavila krvná zrazenina v ľavom lýtku. Vlani sa mu odtiaľ dostala až do pľúc a museli ho hospitalizovať. Heat mu podľa Miami Herald nedovolia nastúpiť ani s liekmi na riedenie krvi, keďže kontaktný šport je za takýchto okolností vysoko rizikový. Ľavoruký pivot dosiahol v základnej časti NBA 2015/2016 priemery 19,1 bodu a 7,4 doskoku na zápas. S klubom má platný kontrakt do roku 2019, za túto sezónu s príjmom takmer 22,2 milióna dolárov. Na Floride pôsobí od júla 2010, NBA ovládol s Heat dvakrát (2012, 2013), predtým hrával v spomenutom Toronte. Po 893 odohraných dueloch má kariérne priemery 19,2 bodu a 8,5 doskoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies