Slovenská delegácia pôjde na zasadnutie enviroprogramu OSN

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 14:17 • 2 min
Slovenská delegácia pôjde na zasadnutie enviroprogramu OSN

BRATISLAVA - Vláda dnes schválila účasť slovenskej delegácie na zasadnutí Environmentálneho zhromaždenia Programu OSN pre životné prostredie, ktoré sa bude konať 23. až 27. mája v Nairobi v Keni.

slovakia

left justify in out

Delegáciu povedie minister životného prostredia Lázsló Solymos. Hlavnou témou zasadnutia budú ciele udržateľného rozvoja Agendy 2030, ktoré boli prijaté 25. septembra 2015 na summite OSN v New Yorku, ako aj ich implementácia.

 

Zasadnutie sa bude venovať aj nelegálnemu obchodu s voľne žijúcimi živočíchmi a rastlinami, prepojeniu vedy s politikou, chemickým látkam a odpadom, kvalite ovzdušia, ekosystémovej adaptácii, globálnemu systému monitorovania životného prostredia a koordinácii systému OSN pre environmentálne otázky.


Program OSN pre životné prostredie (UNEP) vznikol v roku 1972 ako program, ktorého mandátom je usmerňovať vývoj globálnej environmentálnej politiky, podporovať medzinárodnú spoluprácu v oblasti životného prostredia a koordinovať riešenie environmentálnych problémov na celosvetovej úrovni.

 

UNEP predstavuje environmentálny pilier OSN, ktorý sa snaží dosiahnuť politický konsenzus v otázkach životného prostredia a upozorňovať vládnych činiteľov i medzinárodnú komunitu na vznikajúce problémy. V roku 2013 sa vrcholný orgán UNEP transformoval na Environmentálne zhromaždenie OSN (UNEA). V Nairobi sa uskutoční jeho v poradí druhé zasadnutie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies