Rossi verí v motiváciu aj po štyridsiatke

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 12:57 • 2 min
Rossi verí v motiváciu aj po štyridsiatke

RÍM - Legendárny Talian Valentino Rossi triumfoval v Jereze na nedeľňajšej Veľkej cene Španielska seriálu MS cestných motocyklov v triede MotoGP vo veku 37 rokov.

slovakia

left justify in out

Sedemnásobný majster sveta v najsilnejšej kubatúre verí, že motiváciu nestratí ani po zavŕšení okrúhlej štyridsiatky. Prvé víťazstvo rodáka z Urbina na medzinárodnej úrovni prišlo pred dvadsiatimi rokmi na VC Česka v Brne v kategórii 125cc. Minulú nedeľu si pripísal na konto už 112. prvenstvo, 73 z nich dosiahol v MotoGP.


V najsilnejšej triede Rossi začínal v roku 2000 v Honde, po štyroch sezónach prestúpil do Yamahy, po nejakom čase sa na dva roky upísal Ducati (2011, 2012), ale neskôr sa vrátil do Yamahy, s ktorou podpísal nový kontrakt na ďalšie dva roky.

 

"Teraz, keď už som starší, je to všetko, pochopiteľne, ťažšie. Musíte vynakladať väčšie úsilie, viac trénovať, ale v MotoGP môžete jazdiť minimálne do štyridsiatky. Rozdielom je motivácia, to, ako sa cítite. Pred 20 rokmi to bolo jednoduchšie, ale dnes sa necítim tak zle," cituje Rossiho portál motorsport.com.


Jazdec s prezývkou "Doktor" vyhral tento rok prvé preteky, na úvod v Katare bol štvrtý, potom v Argentíne druhý a v USA nedokončil. Vlani sa mu podarilo triumfovať štyrikrát. Najbližšie preteky seriálu MS cestných motocyklov sú na programe 8. mája v Le Mans.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies