Emisný škandál Volkswagenu mal negatívny vplyv na vlaňajšie výsledky Porsche SE

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 17:59 • 2 min
Emisný škandál Volkswagenu mal negatívny vplyv na vlaňajšie výsledky Porsche SE

STUTTGART - Emisný škandál Volkswagenu (VW) mal negatívny vplyv na Porsche SE, čo je väčšinový akcionár VW. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Porsche podľa predbežných odhadov v roku 2015 zaznamenalo pre straty Volkswagenu stratu po zdanení vo výške 273 miliónov eur, uviedol dnes nemecký holding. V roku 2014 ešte dosiahol zisk vo výške 3 miliárd eur. Kompletné hospodárske výsledky za vlaňajšok zverejní Porsche koncom budúceho týždňa.

 

Porsche však profitoval z dobrých výsledkov z predchádzajúcich rokov. Keďže v roku 2015 dostal holding dividendu z Volkswagenu za roku 2014 a tento príjem vykázal až teraz, nakoniec zaznamenal za vlaňajšok zisk 871 miliónov eur.

 

Porsche SE vlastní v spoločnosti Volkswagen AG približne 51 %. Výrobca športových a terénnych áut Porsche AG je dcérskou spoločnosťou VW. Táto štruktúra je výsledkom boja p prevzatie medzi VW a Porsche z rokov 2008/09.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies