Ani slovenskí ostreľovači nechýbali na medzinárodnej súťaži v ČR

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 07:17 • 2 min
Ani slovenskí ostreľovači nechýbali na medzinárodnej súťaži v ČR

PRAHA - Viac ako 70 elitných ostreľovačov z armádnych i policajných útvarov deviatich krajín vrátane Slovenska súťažilo od pondelka na 8. svetovom šampionáte v Bzenci a v Hodoníne v Juhomoravskom kraji ČR.

slovakia

left justify in out

Popri účastníkoch z hostiteľskej krajiny a SR nechýbali strelci z Belgicka, Fínska, Poľska, Slovinska, Talianska i Veľkej Británie.


V priebehu trojdňového šampionátu sa museli vyrovnať s celým radom náročných úloh.


Okrem ich plnenia je však dôležitá aj atmosféra podujatia a možnosť výmeny skúseností medzi jednotlivými aktérmi.
Od začiatku týždňa 79, podľa iného zdroja 72 účastníkov súťažilo v dvojčlenných tímoch a jednotlivci si zmerali sily i v špeciálnych streleckých disciplínach vrátane streľby na stacionárne i pohyblivé ciele či nočnej streľby bez použitia prístrojov na nočné videnie.


Vrcholom podujatia bolo 24-hodinové cvičenie so streľbou a taktickým námetom, ktorý mal čo možno najvernejšie simulovať bojovú situáciu. Organizátori však scenár vopred neprezradili, aby sa účastníci súťaže vopred nemohli pripraviť a boli nútení rýchlo reagovať.


Informácie priniesli dnes spravodajská televízia ČT24 a internetový server iDNES.cz, a to zrejme aj vďaka novinke - vpusteniu novinárov na súťaž za prísnych ale pochopiteľných obmedzení.


Identita ostreľovačov musí zostať utajená, veď nikto nevie, kde môžu byť v krátkom čase nasadení. ... a možno i preto zostávajú výsledky súťaže zrejme menej podstatnou informáciou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies