Kopač: Európa nepotrebuje plynovod Nord Stream 2

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 18:35 • 2 min
Kopač: Európa nepotrebuje plynovod Nord Stream 2

BRUSEL - Európa nepotrebuje plynovod Nord Stream 2, povedal riaditeľ Sekretariátu Energetického spoločenstva Janez Kopač. Ako uviedol, tento projekt nie je potrebný ani z ekonomického, ani z geostrategického hľadiska. Informovali o tom agentúra RIA Novosti a server Ukraine Today.

slovakia

left justify in out

"Nevidím žiadny ekonomický dôvod na realizáciu tohto projektu," povedal Kopač v súvislosti s plánovanou výstavbou plynovodu Nord Stream 2. Zároveň dodal, že ani z geostrategického hľadiska Európa projekt nepotrebuje. Podľa neho súčasné plynovody, vrátane tých, ktoré prechádzajú cez územie Ukrajiny, dokážu zabezpečiť dodávku zemného plynu z Ruska do krajín Európskej únie.

 

Čo sa týka ruského plynu a samotného ukrajinského trhu, Kopač uviedol, že Ukrajina by sa v budúcnosti mohla zaobísť bez zemného plynu z Ruska. "Myslím si, že by to zvládli," povedal Kopač. Ako dodal, krajina má vlastné zdroje a v prípade, že zlepší energetickú efektívnosť, mohla by sa časom stať vývozcom plynu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies