Ronald Lauder poďakoval Putinovi za boj proti antisemitizmu v Rusku

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 08:20 • 2 min
Ronald Lauder poďakoval Putinovi za boj proti antisemitizmu v Rusku

MOSKVA - Predseda Svetového židovského kongresu (WJC) Ronald Lauder poďakoval dnes ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi za jeho úsilie v boji pri antisemitizmu v Rusku. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lauder tak urobil počas stretnutia s najvyšším predstaviteľom Ruskej federácie v Moskve. Podľa Laudera ruský líder dodržal sľub, ktorý vyslovil pri ich poslednom stretnutí v roku 2003 ohľadom boja proti antisemitizmu v krajine.

 

Lauder zároveň poznamenal, že v tom čase sa ruské synagógy stávali terčom útokov, v súčasnosti sú však protižidovské nálady v Rusku na "minimálnej úrovni", kým v ostatnej časti Európy tento problém stále pretrváva.

 

Podľa šéfa Kremľa "ruské židovské organizácie významne prispievajú k politickej stabilite Ruska", za čo je krajina "veľmi povďačná". Putin v januári vyhlásil, že európski židia, ktorí sa cítia byť ohrození, by mali prísť do Ruska.

 

Moskva zachováva so židovskými organizáciami úzky pravidelný kontakt. Judaizmus je totiž jedným z hlavných náboženstiev v Rusku a má podporu tamojších úradov, podotkol Putin.

 

Zároveň zagratuloval Lauderovi pri príležitosti židovského sviatku pascha. Lauder tiež vyzdvihol Putinovu pomoc pri zriaďovaní židovského múzea v Rusku, ktoré má byť jedným z najväčších svojho druhu na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies