IAAF venovala Slovenskému atletickému zväzu 25 000 dolárov na podporu ligy

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 16:24 • 2 min
IAAF venovala Slovenskému atletickému zväzu 25 000 dolárov na podporu ligy

BRATISLAVA - Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) venovala Slovenskému atletickému zväzu (SAZ) 25 000 dolárov na podporu domácej ligovej súťaže družstiev v roku 2016.

slovakia

left justify in out

"Je to pre nás výborná správa. Takúto sumu z IAAF zinkasuje v tomto roku všetkých vyše 200 členských krajín. Prezident Sebastian Coe tým plní svoj predvolebný sľúb, že počas najbližších štyroch rokov dostane každá národná federácia na podporu svojich projektov dovedna 100-tisíc dolárov,“ informoval predseda Slovenského atletického zväzu Peter Korčok. "Financie, ktoré takto IAAF rozdeľuje medzi zväzy, a dostali pracovný názov olympijská atletická dividenda, pochádzajú z príspevku Medzinárodného olympijského výboru pre jednotlivé medzinárodné športové federácie.“


Každá národná atletická federácia, ktorá sa uchádzala o 25-tisíc eur, musela predložiť projekt so špecifikáciou, na čo financie využije. "Mali to byť projekty, ktoré výrazne napomôžu napredovaniu atletiky v krajine. Sme radi, že Sebastian Coe svoj sľub dodržal aj v časoch ťažkých pre atletiku, keď má aj IAAF napätý rozpočet,“ doplnil Peter Korčok.


Obnovená atletická liga na Slovensku má za sebou dva úspešné ročníky. SAZ ju vlani i predvlani dotoval sumou vyše 80-tisíc eur, pričom jej značná časť sa dostane do klubových pokladníc vo forme príspevkov na dopravu, odmien pre družstvá i jednotlivcov v každom kole či organizáciu jej štyroch kôl a záverečného finále.


"Vďaka 25-tisícovému príspevku od IAAF môžeme teraz časť financií, ktoré sme v rozpočte vyčlenili na ligu, presunúť do inej položky nášho rozpočtu a použiť ich na iné projekty," doplnil generálny sekretár SAZ Vladimír Gubrický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies