Kubka s Preisingerom budú hrať za Plzeň aj nastávajúcu sezónu

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 15:43 • 2 min
Kubka s Preisingerom budú hrať za Plzeň aj nastávajúcu sezónu

PLZEŇ - Slovenskí hokejisti Branislav Kubka a Miroslav Preisinger budú aj v nastavajúcej sezóne hráčmi Škody Plzeň. Český extraligista v pondelok oficiálne informoval o ich zotrvaní v klube.

slovakia

left justify in out

Obaja členovia širšieho kádra slovenskej reprezentácie patrili v uplynulom ročníku k tímovým oporám. Obranca Kubka absolvoval v Plzni druhú sezónu, center Preisinger premiérovú. Z letnej skúšky sa však prepracoval k dobrému angažmánu.

 

"Miro prišiel na skúšku, podpísali sme ho a do zranenia v play off podával veľmi dobré výkony. Aj po návrate bol pre náš tím platným hráčom. Verím, že keď s nami absolvuje letnú prípravu, môže na tom byť v nastavajúcom ročníku ešte lepšie. Braňo Kubka je defenzívna istota, veľmi sme si ho chceli udržať. Nech nastúpi s kýmkoľvek, vytvorí opäť stabilnú obrannú dvojicu," uviedol na oficiálnom klubovom webe športový manažér Tomáš Vlasák.

 

Preisinger odohral za Plzeň v súčte základnej časti a play off dovedna 61 stretnutí, v ktorých nazbieral 17 kanadských bodov za šesť gólov a jedenásť asistencií. "Som rád, že môžem pokračovať v Plzni aj ďalší rok. Mám za sebou dobrú sezónu. Na zmluve sme sa dohodli s vedením klubu už počas play off, ale aj keby som nemal túto istotu, hral by som rovnako. Vždy však pomôže, keď máte istotu toho, čo bude ďalej," uviedol.

 

Kubka si dres "škodovky" obliekol v 57 stretnutiach s bilanciou jeden gól a šesť asistencií. Patril k výrazným obranným oporám mužstva. "Teší ma, že Plzeň prejavila záujem, aby som tu zostal aj ďalší rok. S rodinou sme tu spokojní, zotrvať v Plzni bola moja priorita. Som rád, že to klaplo," dodal Kubka.

 

Škoda ukončila svoje sezónne putovanie v najvyššej českej súťaži v semifinále play off, v ktorom ju vyradila Sparta Praha 2:4 na zápasy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies