NHL: Kane prvým Američanom s Art Ross Trophy, Ovečkin šiestykrát top strelcom

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
NHL: Kane prvým Američanom s Art Ross Trophy, Ovečkin šiestykrát top strelcom

NEW YORK - Po konci základnej časti zámorskej hokejovej NHL sú známi držitelia prvých individuálnych sezónnych trofejí. Útočník Chicaga Patrick Kane získal svoju prvú Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča profiligy, vybojoval ju vôbec ako prvý americký rodák v histórii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný krídelník nazbieral v 82 zápasoch 106 bodov za 46 gólov a 60 asistencií, pričom tabuľku produktivity ovládol s priepastným 17-bodovým náskokom pred vlaňajším víťazom kanadského bodovania Jamiem Bennom (89, 41+48), od ktorého tak symbolicky prevzal pomyselné žezlo. Tretie miesto obsadil kapitán Pittsburghu Sidney Crosby s 85 bodmi (36+49).

 

Držiteľom Maurice "Rocket" Richard Trophy pre najlepšieho strelca súťaže sa stal útočník Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý sa blysol v základnej časti 50 gólmi. Magickú päťdesiatgólovú hranicu dosiahol siedmykrát v profiligovej kariére, iba legendárni Mike Bossy a Wayne Gretzky to dokázali viackrát (9). Ruský kanonier sa zmocnil Maurice Richard Trophy štvrtý rok za sebou a celkovo šiestykrát. "Je každým rokom ťažšie strieľať góly v tejto lige. Päťdesiatka je poriadne veľké číslo, som z toho nadšený," vyznal sa Ovečkin pre zámorské médiá. Päťdesiatgólovú hranicu pokoril tretiu sezónu v rade, čo sa mu podarilo počas kariéry až dvakrát, žiadny iný hráč v NHL sa nemôže pochváliť takýmito dvoma sériami.

 

William M. Jennings Trophy získavajú každoročne brankári chytajúci v tíme, ktorý dostal v dlhodobej časti sezóny najmenej gólov. Tento rok si ju "podelili" Frederik Andersen a John Gibson z Anaheimu, ktorý v 82 dueloch inkasoval iba 192-krát. Obaja získali cenu prvýkrát v kariére. Andersen ju vybojoval pre oboch svojím výkonom v záverečnom súboji základnej časti, v ktorom Ducks vyhrali na ľade Washingtonu 2:0, pričom Dán kryl všetkých 24 striel domácich. Práve brankári Capitals boli pritom ich hlavnými súpermi v boji o túto trofej, Washington inkasoval dokopy 193 gólov, teda len o jeden viac. Až doposiaľ žiadny brankár "káčerov" William M. Jennings Trophy nezískal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies