BRATISLAVA – Mäsové guľky, vynikajúce jedlo, ktoré nesmie chýbať nielen v bulharskej kuchyni, ale ani na žiadnej grilovačke. V Bulharsku používajú jahňacie mäso, no dajú sa pripraviť aj nám z dostupnejšieho bravčového.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mletého mäsa, 2 zemiaky, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 3 PL strúhanky, soľ, mletú sladkú papriku, mleté korenie, cherry paradajky asi 10 ks, čerstvé bylinky, cukor,
Príprava receptu:
1. Do misky dáme mleté mäso, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, soľ, vajíčko, prelisovaný cesnak, strúhanku a na drobno nastrúhané zemiaky. Premiešame, vytvarujeme malé guľky ktoré obaľujeme v nasekaných bylinkách.
2. Tie potom zo všetkých strán opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme. Asi po 10 minútach pridáme prekrojené paradajky, paradajkový pretlak, podľa chuti cukor a spolu podusíme ešte 15-20 minút.
3. Dochutíme soľou a korením. Podávame s pečivom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies