Agentúra Moody's znížila rating skupiny ČEZ

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 15:07 • 2 min
Agentúra Moody's znížila rating skupiny ČEZ

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s v stredu znížila úverový rating českej energetickej skupiny ČEZ o jeden stupeň na úroveň Baa1 zo stupňa A3. Dôvodom sú najmä pretrvávajúce nízke ceny energií.

slovakia

left justify in out

Výhľad ratingu je stabilný. Agentúra pripomína, že ČEZ na domácom trhu vyrába 90 % elektriny z hnedého uhlia, jadra a vody. To znamená, že firma je mimoriadne citlivá na pohyby veľkoobchodných cien.


Napriek stabilizácii po prepade z posledných mesiacov možno podľa agentúry očakávať, že v najbližších dvoch až troch rokoch budú nízke ceny naďalej negatívne vplývať na prevádzkové hotovostné toky ČEZ. Firma nedávno oznámila, že do roku 2020 plánuje investovať 50 až 60 mld.

 

CZK s dôrazom na obnoviteľné zdroje, decentralizované riešenia, teplárenstvo a distribúciu. To môže ďalej vystupňovať tlak na finančný profil spoločnosti, upozorňuje ratingová agentúra.


Skupina ČEZ pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČEZ Slovensko pôsobí aktívne na slovenskom trhu s dodávkami energií od roku 2010. Dodávku elektriny a zemného plynu ponúka na Slovensku všetkým kategóriám odberateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies