Lesného robotníka zavalil strom, na pomoc mu leteli záchranári

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 08:20 • 2 min
Lesného robotníka zavalil strom, na pomoc mu leteli záchranári

RÁZTOČNO - Na Remate pri obci Ráztočno v okrese Prievidza zavalil dnes popoludní 64-ročného lesného robotníka strom počas pílenia v lesnom teréne.

slovakia

left justify in out

Mužovi, ktorý utrpel poranenie hrudníka a dolných končatín, leteli na pomoc leteckí záchranári z Banskej Bystrice. TASR o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

 

"Na miesto nehody boli vyslaní pozemní záchranári z Handlovej, ktorí zranenému poskytli prvotné ošetrenie. Po prílete vrtuľníka bol lekár leteckých záchranárov do ťažko dostupného terénu spustený k pacientovi pomocou lanovej techniky. Zranenému podal potrebnú medikáciu, nabalil ho do vákuového saka a leteckí záchranári ho spolu s lekárom z terénu evakuovali," priblížila Hopjaková.

 

Doplnila, že počas medzipristátia na trávnatej ploche zraneného robotníka preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave s polytraumou previezli do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies