Sýrski vojaci podnikli mohutný útok na povstalcov južne od Aleppa

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 14:29 • 2 min
Sýrski vojaci podnikli mohutný útok na povstalcov južne od Aleppa

BEJRÚT - Sýrska armáda podnikla v noci nadnes mohutný útok na pozície povstalcov nachádzajúce sa južne od severosýrskeho mesta Aleppo.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters ide o najväčší útok vládnych síl v tejto oblasti od 27. februára, keď v Sýrii začalo platiť prímerie sprostredkované Spojenými štátmi a Ruskom.


Ľudskoprávna organizácia SOHR uviedla, že pri útoku, ktorého cieľom bolo znovudobytie obce Tal Ais ležiacej približne 30 kilometrov južne od Aleppa, bola zapojená ťažká vojenská technika vrátane letectva a delostrelectva. Vzbúrenci zo skupiny Ahrár aš-Šám v tejto oblasti zostrelili v utorok sýrske bojové lietadlo Su-17 a jeho pilota zajali.


Podľa SOHR sa sýrskym vládnym silám podarilo v bojoch so vzbúrencami v okolí Aleppa dosiahnuť určitý pokrok, ale Tal Ais zatiaľ nedobyli. Dohoda o prímerí v Sýrii začala platiť 27. februára a týka sa len oblastí bojov medzi jednotkami sýrskej vládnej armády podporovanými ruským letectvom a sýrskymi povstalcami. Nevzťahuje sa na džihádistické skupiny Islamský štát a Front an-Nusra, ktoré ovládajú zhruba 50 percent sýrskeho územia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies