ČSSD chce tento rok ušetriť 55 miliónov korún, Starec: Dotkne sa to všetkého a všetkých

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 14:01 • 2 min
ČSSD chce tento rok ušetriť 55 miliónov korún, Starec: Dotkne sa to všetkého a všetkých

PRAHA - Grémium Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) sa dnes dopoludnia zhodlo na 20 úsporných opatreniach, vďaka ktorým by mala strana tento rok ušetriť 55 miliónov korún (približne dva milióny eur).

slovakia

left justify in out

Po rokovaní lídrov sociálnych demokratov to podľa spravodajského servera Novinky.cz uviedol podpredseda ČSSD pre hospodárenie Martin Starec.

 

"Predložil som komplexný návrh dvadsiatich bodov. Dvadsať bodov bolo schválených. Celková úspora má hodnotu 55 miliónov. Je to realistické a vypočítané," povedal po rokovaní grémia Starec. "Dotkne sa to všetkého a všetkých," dodal.

 

Grémium sa zhodlo napríklad na tom, že sa ušetrí na financovaní kampane. Do tej chcela ČSSD pôvodne investovať 100 miliónov korún. Vyberať sa tiež budú mimoriadne členské príspevky, usporiada sa aj zbierka. Špičky strany ďalej rokovali o tom, u ktorej z bánk si vziať úver. "Rokuje sa o tom," povedal Starec. Ďalšie podrobnosti však nechcel komentovať.

 

Dvadsať bodov, ktoré návrh obsahuje, bude ešte dnes večer schvaľovať predsedníctvo. Starec tiež predložil rámcový návrh na rok 2017, ktorý by mal byť podobný ako tohtoročný.

ČSSD viedla spor s advokátom Zdeňkom Altnerom, ktorý sa začal v roku 1997, keď spolu uzavreli zmluvu o právnej pomoci v kauze Ľudový dom s tým, že za pomoc bude právnikovi vyplatená zmluvná odmena vo výške desať percent z hodnoty Ľudového domu, ktorý je súčasným sídlom ČSSD.

 

Podľa zmluvy nabiehali penále - každý deň 0,3 percenta. Teraz musia sociálni demokrati na základe rozhodnutia súdu Altnerovi zaplatiť 18,5 milióna korún (približne 680.000 eur) a zmluvnú pokutu, ktorá dosahuje 317 miliónov korún (takmer 12 miliónov eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies