ZOO odštartovala sezónu, na návštevníkov čaká asi 900 zvierat

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 17:12 • 2 min
ZOO odštartovala sezónu, na návštevníkov čaká asi 900 zvierat

BRATISLAVA - Bratislavská zoologická záhrada (ZOO) dnes odštartovala novú sezónu.

slovakia

left justify in out

Na jej návštevníkov čaká asi 900 zvierat, celkovo tu možno vidieť 175 rôznych druhov. Ako v jedinej na Slovensku sa tu chovajú nosorožce tuponosé južné, žirafy Rothschildove či biele tigre. Obľúbené sú aj surikaty, kozliatka či Dinopark, približuje vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu Katarína Moravcová.

 

Štart sezóny sprevádzalo aj predstavenie nového detského lanového ihriska. Otvorili ho primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal a spevák Adam Ďurica. Program spestrili aj herci zo seriálu ZOO, psíky zo Športového klubu policajtov K-9, kontaktné zvieratká a kone. Oslavoval sa tu tiež Svetový deň vtáctva rôznymi kvízmi, súťažami a komentovaným kŕmením vtáctva.

 

"Program je bohatý, ľudí je tu veľa, čo sme veľmi radi a budeme veľmi radi, keď nás budú navštevovať aj v sezóne," povedala Moravcová. ZOO Bratislava je pre návštevníkov od apríla otvorená každý deň od 9.00 do 18.00 h., kedy je posledný vstup. Samotný areál sa zatvára o hodinu neskôr

Okrem novinky v podobe detského ihriska pripravuje zoologická záhrada aj ďalšiu. Ako priblížila riaditeľka ZOO Miloslava Šavelová, na jeseň by sa malo otvoriť nové chovné zariadenie pre vlka európskeho. V súčasnosti sa hľadá dodávateľ. Verí, že v septembri alebo v októbri by sa pavilón mohlo podariť otvoriť.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies