Do USA migruje po obnovení diplomatických vzťahov čoraz viac Kubáncov

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 11:12 • 2 min
Do USA migruje po obnovení diplomatických vzťahov čoraz viac Kubáncov

HAVANA - Do Spojených štátov emigrovalo v posledných troch mesiacoch vlaňajšieho roka dvakrát viac Kubáncov než v rovnakom období predošlého roka.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v štatistike, ktorú dnes zverejnilo americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť. Citovala ju agentúra AP, ktorá výrazný exodus Kubáncov pripísala najmä obnove diplomatických vzťahov medzi oboma krajinami.

 

Podľa tejto štatistiky prišlo od októbra do decembra 2015 do USA približne 17.000 Kubáncov, pričom predvlani ich počas rovnakého obdobia bolo len 9000.

 

Migrácia Kubáncov je sčasti ovplyvnená strachom, že by čoskoro mohli prísť v USA o privilégiá, na základe ktorých tam smú v súčasnosti po prekročení hraníc zostať.

 

Niektorí kongresmani sa zasadzujú za zrušenie výsad platiacich pre kubánskych migrantov, administratíva prezidenta Baracka Obamu však uviedla, že imigračnú politiku meniť neplánuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies