Pavol Hammel má nový videoklip k piesni Z pekla šťastie

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 15:43 • 2 min
Pavol Hammel má nový videoklip k piesni  Z pekla šťastie

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Pavol Hammel zverejnil nový videoklip k titulnej piesni albumu Z pekla šťastie (2015).

slovakia

left justify in out

Na tvorbe klipu sa okrem samotného interpreta podieľal po vizuálnej a grafickej stránke dizajnér, grafik a fotograf Vladimir Yurkovic. Animáciu a réžiu mal zas na starosti Francúz Guillaume Henrion.


Šesťdesiatsedemročný Hammel okrem toho v sobotu odštartuje jarnú časť turné k spomínanej štúdiovke, v rámci ktorej odohrá desať koncertov v deviatich slovenských mestách. Na úvod sa predstaví v bratislavskej mestskej časti Devín, neskôr vystúpi aj v Stropkove, Košiciach, Prešove, Lučenci, Piešťanoch, Skalici, Nitre a Trnave. V hlavnom meste Slovenska pritom odohrá dva koncerty, pričom druhý sa uskutoční 12. apríla v Ateliéri Babylon.

 

V Piešťanoch sa zas pred koncertom uskutoční vernisáž výstavy Hammelových obrazov. Na turné ho bude sprevádzať kapela zložená z Juraja Buriana (gitara), Petra Tichého (kontrabas), Vítka Pospíšila (klávesy) a Michala Pajdiaka (bicie). Špeciálnou hostkou turné bude speváčka Andrea Zimányiová.


Pavol Hammel v roku 1963 spoluzakladal kapelu The Jets, ktorá sa neskôr premenovala na Prúdy. Formácia vydala v roku 1969 svoj jediný album s názvom Zvonky zvoňte. Hammel debutoval ako sólový interpret o rok neskôr eponymnou štúdiovkou, neskôr vydal albumy ako Som šťastný, keď ste šťastní (1972), Hráč (1974), Čas malín (1981), Čierna ovca, biela vrana (1985), Život je... (1997), Starí kamoši (2002), Kreditka srdca (2004), Nočná galéria (2011) či spomínaný Z pekla šťastie (2015). S Mariánom Vargom spolupracoval na nahrávkach Zelená pošta (1972), Na druhom programe sna (1976), Všetko je inak (1989) a Labutie piesne (1993).


Termíny koncertov jarnej časti Z pekla šťastie Tour 2016:
2. apríla - Bratislava - Devín, Dom kultúry Devín
3. apríla - Stropkov, Mestské kultúrne stredisko
4. apríla - Košice, Stará radnica
5. apríla - Prešov, Kino Scala
6. apríla - Lučenec, Divadlo B. S. Timravy
7. apríla - Piešťany, Dom umenia
11. apríla - Skalica, Dom kultúry
12. apríla - Bratislava, Ateliér Babylon
13. apríla - Nitra, Nájomná jednotka 210
14. apríla - Trnava, Music a Café Arena


 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies