Študent si vyrábal falošné bankovky, platil nimi dva roky

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 12:02 • 2 min
Študent si vyrábal falošné bankovky, platil nimi dva roky

BRATISLAVA/TRNAVA - Iba 19-ročný študent z Galantského okresu dva roky platil vlastnoručne vyrobenými falošnými bankovkami v Trnavskom, Nitrianskom a Bratislavskom kraji. Išlo o veľmi vydarené falzifikáty. To, že ide o falošnú bankovku neodhalila ani špeciálna fixka na kontrolu originality, upozornila trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Attilu podozrievajú, že vyrobil bankovky v hodnote minimálne 25-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Zadržali ho minulú stredu. Falošnou 50 eurovkou zaplatil za cigarety v pohostinstve v obci Okoč. Krčmár mu vydal, no po chvíli si všimol, že bankovka je iná ako ostatné. Nasadol na bicykel a mladíka išiel hľadať. Ten si to namieril do miestnych potravín a rovnakou bankovkou sa chystal zaplatiť za nápoj. Z obchodu ho už nepustili. Deň predtým falzifikátom zaplatil až štyrikrát. Mladík sa k výrobe peňazí priznal a v byte, ktorý si prenajímal za sfalšované peniaze, im odovzdal ďalších 500 kusov. Spolu s počítačom a scanerom zaistili policajti aj drogy. Na základe dôkazov ho obvinili zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Stíhaný je vo väzbe, hrozí trest na sedem až 10 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies