Pod troskami nadjazdu už podľa záchranárov zrejme nie je nik živý

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 09:11 • 2 min
Pod troskami nadjazdu už podľa záchranárov zrejme nie je nik živý

KALKATA - Záchranné tímy vo východoindickej Kalkate prehľadávali s pomocou malých žeriavov, píl, ale aj holými rukami celú noc trosky rozostavaného cestného nadjazdu, ktorý sa vo štvrtok zrútil na rušnú ulicu.

slovakia

left justify in out

Do dnešného rána odpratali vyše polovicu trosiek a vytiahli von 67 živých ľudí, pričom bilancia obetí vzrástla na 24, informovali úrady.

 

Na poludnie miestneho času sa záchranári vyjadrili, že je už iba malá nádej, že by pod troskami našli ešte niekoho živého.

 

"Záchranná operácie je v záverečnej fáze. Už nie je šanca, že by sme našli niekoho živého," citovala agentúra AP zástupcu generálneho inšpektora Národných síl reakcie na katastrofy (NDRF) S.S. Guleriu. Podľa jeho slov sa teraz sústredia na nájdenie tiel obetí a odstránenie trosiek.

 

Polícia začala vyšetrovať stavebnú spoločnosť, ktorá nadjazd budovala, a podľa tlačovej agentúry DPA zapečatila jej kancelárie.

 

Asi 80 metrov rozostavaného nadjazdu sa vo štvrtok okolo poludnia miestneho času zrútilo na rušnú oblasť Burrabazáru a pochovalo pod sebou chodcov, autá i rikše. Zranenia utrpelo asi 70 ľudí.

 

Stovky pracovníkov NDRF používali vŕtačky, rezačky betónu a špeciálne vycvičených psov, aby sa dostali k ľuďom uväzneným pod troskami. Asistovali im vojaci a polícia.

 

Výstavba dvojkilometrového nadjazdu sa začala v roku 2008, ale spoločnosť, ktorá ho budovala, nedodržala niekoľko termínov dokončenia, podľa médií má finančné problémy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies