Suverén Hirscher zostáva pri starej značke

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 14:22 • 2 min
Suverén Hirscher zostáva pri starej značke

VIEDEŇ - Najlepší svetový alpský lyžiar, Rakúšan Marcel Hirscher, zostáva naďalej verný značke Atomic. Dvadsaťsedemročný a čerstvo už päťnásobný držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári sa dohodol s firmou na spolupráci do zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

Hirscher používa nielen lyže Atomic, ale aj topánky, viazanie, prilby a lyžiarske okuliare tejto značky. "Spolu sme veľa dosiahli a veríme, že môžeme byť ešte úspešnejší. Teším sa na ďalšiu spoluprácu," cituje Hirschera portál ORF. Aj reakcia druhej strany je radostná a pozitívna. "Nikdy nemeň víťazný tím. Taká je stará športová pravda. Zjazdové lyžovanie je tímový šport, v ktorom dôležitú úlohu zohráva aj materiál. Sme veľmi šťastní, že Marcel si aj v budúcich sezónach zvolil za partnera na ceste k úspechom práve našu značku," uviedol generálny manažér Atomicu Wolfgang Mayrhofer.

 

Hirscher v práve skončenej sezóne Svetového pohára získal okrem veľkého glóbusu aj jeden malý za obrovský slalom. Sezónu zakončil rodák z Annabergu pri Salzburgu súčtom 1795 bodov, čo je jeho kariérne maximum. Náskok Hirschera pred snaživým, ale ešte málo skúseným Nórom Henrikom Kristoffersenom bol na konci súťažného ročníka 497 bodov. K 8 víťazstvám pridal 8 druhých a 3 tretie miesta. Viac bodov ako Hirscher v jednej sezóne Svetového pohára získal v celej histórii alpského lyžovania iba jeden muž - Hermann Maier. Populárny "Herminátor" nazbieral v ročníku 1999/2000 symbolických 2000 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies