Rozkošné FOTO a VIDEO Toto levíča už trochu podrástlo, potrpí si na určitý komfort

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 16:42 • 2 min
Rozkošné FOTO a VIDEO Toto levíča už trochu podrástlo, potrpí si na určitý komfort

TEXAS – Tento lev mal od malíčka neštandardný život, a svoj komfort si udržiava aj po tom, ako opustil svoju adoptívnu rodinu.

slovakia

left justify in out

Mláďa afrického leva menom Lambert si nezákonne kúpila nemenovaná rodina, aby ho chovala ako domáceho maznáčika.

 

Vicky Keahey z organizácie pre záchranu voľne žijúcich živočíchov a vzdelávacieho centra dostala v júli 2014 telefonát od globálnej federácie zvieracích útulkov (GFAS) s otázkou, či by Lamberta mohla prijať.

 

"Federáciu kontaktoval súkromný majiteľ, ktorý Lamberta kúpil svojim deťom vo veku 2 a 3 rokov, potom, čo videli film Leví kráľ," vysvetlila Vicky. "Malé deti otcovi povedali, že chcú malého Simbu, a tak im jedného zadovážil."

 

Po troch mesiacoch, si to však rodinka rozmyslela a Lamberta sa chcela zbaviť. Majitelia uviedli, že šelma zvykla spávať v posteli s ich dedkom v mäkkých perinách. Vicky mu teda v novom domove zaobstarala perinku aj keď postele sa už nedočkal.

 

Lambert má už dva roky a dosť podrástol. Stále žije v opatere Vicky pretože, je príliš krotký na to, aby ho pustili späť do voľnej prírody.

 

Na jeho druhé narodeniny 22. marca dostal od Vicky všetky obľúbené veci, ako: odpadkové koše, ktoré rád demoluje, chumáč papiera, šľahačku a pohodlnú deku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies