Zástupcovia francúzskej vlády v PSA sú proti prudkému zvýšeniu mzdy jej šéfa

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 11:53 • 2 min
Zástupcovia francúzskej vlády v PSA sú proti prudkému zvýšeniu mzdy jej šéfa

PARÍŽ - Zástupcovia francúzskej vlády v predstavenstve automobilky PSA Peugeot Citroën sú proti prudkému zvýšeniu mzdy generálneho riaditeľa Carlosa Tavaresa.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na správu, ktorú na svojej webovej stránke zverejnil denník Les Echos bez udania zdroja. Podľa výročnej správy automobilky, celkový príjem Tavaresa, v ktorom je zahrnutá pevná mzda, pohyblivé odmeny aj dlhodobé stimuly, za rok 2015 sa má vyšplhať na 5,24 milióna eur z 2,75 milióna eur v roku 2014.

 

Francúzska vláda, ktorá vlastní 14-% podiel v automobilke, pritom odporúča firmám s minoritným podielom štátu, aby šéfom platy zvýšili len o 30 %, tvrdí Les Echos. Automobilka sa vlani dostala z červených čísiel a po štyroch rokoch strát sa konečne vrátila k zisku.

 

PSA aj francúzske ministerstvo financií sa odmietli vyjadriť k správe, ktorú dnes zverejnili noviny Les Echos. Automobilka by mala 5. apríla predstaviť svoj nový strategický plán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies