Toto sú najbezpečnejšie autá súčastnosti

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 15:58 • 2 min
Toto sú najbezpečnejšie autá súčastnosti

BRATISLAVA - Ak sa práve teraz chystáte ku kúpe nového vozidla, potom si určite prezrite 8 najbezpečnejších áut podľa Euro NCAP. A je jedno či riešite veľký rodinný automobil alebo malé auto do mesta. Tu máte jasnú, testami a skúškami podloženú nápovedu.

slovakia

left justify in out

Volvo XC90

Švédska stálica medzi veľkými SUV patrí nielen medzi najbezpečnejšie vozidlá tejto kategórie, v súčasnej dobe je tiež vôbec najbezpečnejším automobilom na trhu. Za ochranu posádky dostalo Volvo XC90 na škále do 100 celých 97 % bodov, za ochranu detí 87 %, za ochranu chodcov 72 % a za bezpečnostné technológie plných 100 %, čo v súčte znamená maximálnych päť hviezdičiek. 

obrazok

Mercedes-Benz GLC

Novinka od jednej z najstarších automobiliek sveta získala prvenstvo medzi malými SUV tiež päť hviezdičiek, konktrétne 95 % za ochranu posádky, za ochranu detí 89 %, za ochranu chodcov 82 % a za bezpečnostné technológie 71 %.

obrazok

Jagaur XF

Najbezpečnejším vozidlom medzi klasickými rodinnými a manažérskymi vozmi sa stal nový Jaguar XF. Posádku ochráni na 92 %, deti na 82 %, chodcov na 81 % a nakoniec samotné bezpečnostné technológie boli ohodnotené 82 % bodov. Navyše je to vážne fešák.

obrazok

Infiniti Q30

Jeden z dizajnovo najzaujímavejších crossoverov poslednej doby je tiež vôbec najbezpečnejším malým rodinným vozidlom. Za ochranu posádky dostal 84 % bodov, za ochranu detí 86 %, za ochranu chodcov 91 % a za technológie 81 %.

obrazok

Honda Jazz 

Medzi supermini, teda vozidlá, kam patrí napríklad aj Škoda Fabia, je najbezpečnejším nová Honda Jazz. Za ochranu posádky dostala 93 %, za ochranu detí 85 %, za ochranu chodcov 73 % a za technológie 71 %. 

obrazok

Ford Galaxy

Za ochranu posádky dostal 87 %, za ochranu detí 87 %, za ochranu chodcov 79 % a za technológie 71 %.

obrazok

Volkswagen Touran

Medzi malými MPV si prvé miesto v bezpečnosti zaslúžil nový Volkswagen Touran, a to s týmto bodovým ohodnotením: ochrana posádky 88 %, ochrana detí 89  , ochrana chodcov 71 % a bezpečnostné technológie 76 %.

obrazok

Mazda MX-5

Za ochranu dospelých dostala Mazda MX - 5 pekných 84 % bodov, za ochranu detskej posádky 80 %, za ochranu chodcov 93 % a za bezpečnostných asistentov 64 %. Čo jej chýba do bezpečnosti, to jej prebýva na kráse.
obrazok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies