BRATISLAVA – Keď na obed niečo pôstne, tak ryba. Vyskúšajte pstruha na masle s mandľami.
Suroviny pre 4 osoby:
4 pstruhy, soľ, citrón, hladká múka na obaľovanie, mletá rasca, lúpané mandle, maslo,
Príprava:
Pstruhy umyjeme, osušíme, z vonka a z vnútra nasolíme, posypeme mletou rascou. Do každého vložíme kúsok masla a obalíme ich v hladkej múke. Preložíme na pekáč potretý maslom. Na každú rybu dáme tiež maslo a upečieme. Medzi tým si na masle opražíme mandle. Na tanieri na každý pstruh položíme plátik citrónu a posypeme opraženými mandľami. Podávame s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies