Novak Djokovič: Muži by mali dostávať viac peňazí ako ženy

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 19:00 • 2 min
Novak Djokovič: Muži by mali dostávať viac peňazí ako ženy

INDIAN WELLS – Srbský tenista Novak Djokovič spochybnil rovnaké tenisové odmeny, čím naznačil, že muži by mali dostávať viac, pretože majú viac divákov.

slovakia

left justify in out

Líder rebríčka ATP tým reagoval na pripomienky riaditeľa turnaja Indian Wells Raymonda Moorea, ktorý povedal, že ženská WTA Tour "sa iba vezie na vlne záujmu o mužov."

Dvadsaťosemročný Djokovič komentoval jeho slová, ako "politicky nekorektné", ale na druhú stranu navrhol, aby muži bojovali o vyššie odmeny ako ženy. Srb vyhlásil, že ženy "bojovali za to, čo si zaslúžia a dostali to," ale mužská ATP by mala bojovať o viac.

"Štatistiky ukazujú, že máme oveľa viac divákov na tenisových zápasoch mužov," povedal Djokovič. "Myslím si, že to je jeden z dôvodov, prečo by sme možno mali dostávať viac. Kým to je takto, že máme k dispozícii štatistiky a informácie o tom, kto priťahuje vačšiu pozornosť divákov, kto predáva viac lístkov a podobne, tak by to malo byť aj spravodlivo rozdelené."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies