Prezident SFZ odovzdal menovacie dekréty členom komisíí SSSF

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 12:30 • 2 min
Prezident SFZ odovzdal menovacie dekréty členom komisíí SSSF

BRATISLAVA - Na Slovensku bude futbalová sieň slávy, takáto ustanovizeň dosiaľ chýbala. Dňom, keď oficiálne uzrie svetlo sveta, je nedeľa 27. marec 2016.

slovakia

left justify in out

Na slávnosti, konanej v Refinery Gallery v Bratislave pri príležitosti vyhlásenia výsledkov ankety denníka Pravda a Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Futbalista roka 2015 v SR, bude druhým vrcholom uvedenie prvých laureátov do dvorany celospoločenského rešpektu a všobecného uznania. Do Siene slávy slovenského futbalu (SSSF) pôjde zatiaľ nezverejnených jedenásť legiend: šesť žijúcich osobností a päť in memoriam.


Pri tejto príležitosti prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik odovzdal vo štvrtok menovacie dekréty a červené odznaky členom komisií a tajomníkovi Siene slávy slovenského futbalu. Po tejto ceremónii predstavili na ´zväze´ aj trofej pre laureátov SSSF z dielne akademického sochára Jozefa Hobora. Historickému momentu predchádzala niekoľkomesačná príprava štatútu, loga, trofeje pre laureátov SSSF a finálnej nominácie, pod ktorou je podpis renomovaných osobností slovenského futbalu z radov komisií schválených výkonným výborom SFZ. "Teším sa z nášho stretnutia krátko pred uvedením prvých laureátov. Všetci vieme, čo tento moment pre slovenský futbal znamená. Ja verím, že už o niekoľko dní sa bude môcť široká verejnosť tešiť z otvorenia reálnej Siene slávy slovenského futbalu a pripomínať si najväčšie úspechy a osobnosti slovenského futbalu," citovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu slová Jána Kováčika.


O menách prvých laureátov rozhodla čestná rada Siene slávy slovenského futbalu (SSSF), ktorej zloženie schválil na decembrovom rokovaní výkonný výbor SFZ. Sú v nej persóny, ktoré významne vstúpili do slovenského futbalu: bývalý predseda zväzu Milan Služanič, reprezentační tréneri Jozef Vengloš, Jozef Jankech a Jozef Barmoš, kapitán strieborných olympionikov z roku 1964 Anton Urban, bývalý medzinárodný rozhodca Vojtech Christov a dlhoročný športový novinár Michal Zeman. Na ich úsudku, vedomí a svedomí leží ťarcha výberu laureátov zo zoznamu, ktorý im pripravila tzv. výkonná komisia SSSF. Tá vzišla rovnako z uznesenia exekutívy SFZ a tvoria ju generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Jozef Kliment, riaditeľ PR oddelenia SFZ Peter Šurin, bývalý viceprezident SFZ a prezident ODu Trenčín Pavol Hozlár a športoví žurnalisti Stanislav Dutka a Marcel Merčiak.


Jedenástka prvých laureátov Siene slávy slovenského futbalu, resp. rodinní príslušníci tých, ktorí už nežijú, si 27. marca na galavečere v Bratislave prevezmú modré odznaky a spomenutú trofej.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies