Fed ponechal úrokové sadzby nezmenené

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 20:51 • 2 min
Fed ponechal úrokové sadzby nezmenené

WASHINGTON - Americká centrálna banka (Fed) ponechala v súlade s očakávaniami úrokové sadzby nezmenené. Zdôvodnila to globálnymi tlakmi, ktoré môžu spomaliť ekonomiku USA. Fed ponechal otvorené, kedy bude pokračovať v sprísňovaní menovej politiky. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Kľúčový úrok v USA zostáva v pásme 0,25 % až 0,50 %, uviedol dnes menový výbor (FOMC) centrálne banky o dvojdňovom zasadnutí. Centrálni bankári aktualizovali svoje štvrťročné prognózy a počítajú s tým, že na konci roka sa bude kľúčový úrok nachádzať na úrovni 0,875 %, čo predpokladá dve zvýšenia o štvrť percentuálneho bodu. Ešte v decembri očakávali v tomto roku štyri zvýšenia úrokových sadzieb. Väčšina ekonómov aktuálne predpokladá, že Fed najbližšie zvýši úrokové sadzby v júni.

 

Podľa Fedu americká ekonomika pokračuje v miernom raste. Ohrozuje ju však vývoj globálnej ekonomiky a turbulencie na finančných trhoch. Riziká podľa centrálnej banky kompenzuje zlepšovanie situácie na trhu práce. Fed tiež vidí signály zrýchľovania inflácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies