FOTO Policajná razia proti teroristom v Bruseli: Pri prestrelke zabili jedného podozrivého, ďalší sú na úteku

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 22:24 • 2 min
FOTO Policajná razia proti teroristom v Bruseli: Pri prestrelke zabili jedného podozrivého, ďalší sú na úteku

BRUSEL - Spoločný tím belgickej a francúzskej polície podnikol dnes v Bruseli zásah súvisiaci s parížskymi teroristickými útokmi z vlaňajšieho novembra. Počas prestrelky bol zabitý jeden z podozrivých, po jednom alebo dvoch ďalších sa stále pátra. Zranenia utrpeli najmenej štyria policajti, informovali belgické médiá.

slovakia

left justify in out

Protiteroristický zásah a následná séria prestreliek prebehli v južnej časti belgickej metropoly v multikultúrnej štvrti Forest (Vorst). Podrobnosti zatiaľ nie sú známe. Podľa belgických médií sa strieľalo aj z útočnej pušky kalašnikov.

Podozrivý zahynul, keď policajné komando vtrhlo do jedného z bytov v štvrti Forest, kde bola zabarikádovaná jedna alebo viacero osôb podozrivých z terorizmu. V byte následne vypukol požiar.

 

Podľa vyjadrenia francúzskeho ministra vnútra Bernarda Cazeneuva "sa tím zložený z belgických a francúzskych policajtov stal počas zásahu terčom paľby, evidentne z útočných zbraní", uviedla agentúra AP.

Polícia uzavrela veľkú časť štvrte Forest; na uliciach bolo vidno plne vyzbrojených maskovaných príslušníkov špeciálnych jednotiek a nad oblasťou hliadkoval policajní vrtuľník.

 

Muž zabitý počas prestrelky v Bruseli nie je hľadaný Salah Abdeslam

Muž, ktorého dnes zabili v bruselskej štvrti Forest počas prestrelky medzi policajtmi a osobami podozrivými z napojenia na teroristické bunky, nie je medzinárodne hľadaný Salah Abdeslam. Dnes večer to potvrdil hovorca belgickej federálnej prokuratúry Eric Van Der Sypt.

 

Zabitý muž, ktorého identita zatiaľ nebola potvrdená, zahynul počas operácie spoločného tímu belgickej a francúzskej polície. Neznámy muž zahynul v byte, v ktorom sa zabarikádoval a strieľal na policajtov. Skrývajúci sa muž bol opakovane vyzvaný, aby sa vzdal, čo však neurobil.

 

K jeho zabitiu došlo za zatiaľ neznámych okolností po sérii prestreliek. Polícia opustila byt krátko pred 20.00 h, po zaistení všetkých potrebných stôp a dôkazového materiálu.

 

"Objavili sme telo po vykonaní razie (...) Jeho totožnosť nie je známa, ale v žiadnom prípade to nie je Salah Abdeslam," citovala agentúra Belga hovorcu federálnej prokuratúry.

 

Salah Abdeslam, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač, je podozrivý z účasti na útokoch z 13. novembra v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí. V súvislosti s parížskymi teroristickými útokmi sa konala aj dnešná policajná razia v bruselskej štvrti Forest. Policajný tím bol počas rutinnej domovej prehliadky zaskočený nečakanou streľbou, pri ktorej utrpeli zranenia najmenej štyria policajti. Jeden z nich je ťažko zranený, informovala Belga.

 

Televízna stanica RTBF uviedla, že neznámemu počtu osôb sa podarilo uniknúť pred policajným zásahom. Polícia po nich stále pátra. Zároveň vo večerných hodinách pokračovali ďalšie domové prehliadky v tej istej štvrti na juhu Bruselu.

 

Pri parížskych útokoch z 13. novembra zahynulo 130 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia. Viacero útočníkov malo kontakty na bruselskú imigrantskú štvrť Molenbeek, ktorá leží blízko Forestu, kde sa dnes strieľalo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies