Homola má za sebou prvé testy v seriáli TCR: Máme v rukách špičkové náradie

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 12:32 • 2 min
Homola má za sebou prvé testy v seriáli TCR: Máme v rukách špičkové náradie

VALENCIA - Slovenský pretekár Matej Homola absolvoval pred sezónou v medzinárodnom seriáli TCR testovanie nového súťažného automobilu SEAT León Cup Racer na okruhu Circuito Ricardo Torno v španielskej Valencii.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný Bratislavčan bude v tomto roku jazdiť vo farbách maďarského B3 Racing, jeho tímovým kolegom bude Srb Dušan Borković a 16-ročný Attila Tassi.


Oproti roku 2015 prešlo auto výraznými zmenami. Nová je nielen prevodovka, ale aj bodykit, chladiaci systém, pruženie či brzdy. "Cez zimu som sa sústredil na fyzickú a mentálnu prípravu, už som sa nevedel dočkať, kedy sa opäť dostanem za volant. Dnešné testovanie nám ukázalo, že máme v rukách špičkové náradie, ktoré nás dokáže udržať na čele. Nie sme však jediný tím, ktorý jazdí s týmto autom," uviedol v tlačovej správe Homola a dodal: "Nová sekvenčná prevodovka je výrazne ľahšia oproti minuloročnej, vďaka čomu sa mení rozloženie hmotnosti vozidla a potrebujeme tomu prispôsobiť nastavenia. Experimentujeme rovnako s viacerými druhmi brzdových platničiek a hľadáme to optimálne riešenie, vďaka ktorému bude auto rýchlejšie a bude rovnako vyhovovať aj mne."


Homolovi sa počas testovania venoval inžinier tímu B3 Racing Manel Huguet. "Z dnešného testovania máme veľa dát, čo je výborné. Podarilo sa nám otestovať niekoľko nastavení pruženia a rovnako sme sa zamerali na skúšanie štartov, ktoré sú veľmi dôležité. Maťo je veľmi zapálený jazdec, ktorý dnes odviedol výbornú robotu. Veľmi sa mi páči Maťov logický prístup k jazdeniu, je vidno, že pri ňom skutočne rozmýšľa. Verím, že máme pred sebou výbornú sezónu," povedal Huguet.


Úvodné preteky v seriáli TCR si Matej Homola odkrúti v bahrajnskom Sachíre na začiatku apríla, následne sa účastníci šampionátu presunú do Európy a v druhej časti kalendára sa opäť vrátia na ázijský svetadiel. Sezónu zakončia piloti 20. novembra na mestskom okruhu v čínskom Macau.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies