BRATISLAVA – Pre maďarskú kuchyňu je typická pikantnosť, ktorú dosiahneme pridaním mletej pálivej papriky. Nezabudli sme na ňu ani v týchto receptoch.
Halászlé
Suroviny:
1,5-2 kg očisteného kapra, 4 veľké cibule, 3 papriky, 3-4 paradajky, 3 strúčiky cesnaku, feferónku, soľ, mleté korenie, 2 PL sladkej mletej papriky, ½ PL pálivej papriky, masť,
Príprava receptu:
1. Nakrájanú cibuľu a papriky opražíme na masti. Pridáme paradajky bez šupiek a necháme vydusiť šťavu. Pridáme mletú sladkú papriku, očistené a nakrájaného kapra, soľ, korenie, feferónku, cesnak, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme a očistíme.
2. Vývar prepasírujeme, vložíme mäso a dochutíme. Podávame s čerstvým chlebom.
Maďarský guláš
Suroviny:
1,5 kg hovädzieho mäsa, 5 veľkých cibúľ, masť, 2 ČL sladkej mletej papriky, 1 ČL pálivej mletej papriky, 4 paradajky, 4 papriky, soľ, korenie,
Príprava receptu:
1. Cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme očistené a nakrájané paradajky, môžete použiť aj konzervované. Necháme vydusiť na hustú kašu. K tomuto základu pridáme mleté papriky, nakrájané mäso na kocky, soľ, korenie.
2. Počkáme kým sa mäso zatiahne, podlejeme vodou, vložíme očistené papriky, feferónku a uvaríme do mäkka.
3. Podávame s knedľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies