BRATISLAVA – Najlepšia maďarská pochúťka. Vraví sa, že ani jeden recept nie je ten pravý. Raz tam chýba to, potom zase ono, inokedy vystáva. Skúste preto tento náš recept.
Suroviny pre 4 osoby:
750 g bravčového pliecka, 1 kg kyslej kapusty, 2 cibule, soľ, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, bobkový list, olej, celá rasca, 1 smotana na šľahanie, 1 PL hladkej múky, 2 ČL mletej sladkej papriky,
Príprava receptu:
1. 1 cibuľu nakrájame na drobno o orestujeme na oleji. Pridáme kapustu, celé korenie, bobkový list, rascu, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
2. Medzi tým si nakrájame aj druhú cibuľu, tiež orestujeme na oleji pridáme na kocky nakrájané mäso, soľ, mleté korenie, mletú papriku, podlejeme vodou a udusíme.
3. Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu kapustu a spolu povaríme. V smotane rozmiešame múku, prilejeme do kapusty, necháme prejsť varom, odstavíme a dochutíme.
4. Podávame s knedľou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies