BRATISLAVA – Vžite sa do pravej maďarskej kuchyne a pripravte si tokáň zo smotanou. Je to ich tradičné, národné jedlo, ktoré si určite obľúbite.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg bravčového pleca, 1 balíček mrazeného hrášku, 1 kyslú smotanu, 1 väčšiu cibuľu, 150 ml červeného vína, soľ, mletú sladkú papriku, trošku mletej štipľavej papriky, mleté korenie, olej,
Príprava receptu:
1. Očistenú na kocky nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, potom pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, korenie a miešame kým sa mäso zatiahne.
2. Poprášime mletou paprikou, podlejeme vínom a udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlejeme vodou. Na koniec pridáme hrášok, spolu podusíme, primiešame smotanu a podľa potreby dochutíme.
3. Podávame s ryžou, alebo cestovinami.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies