FOTO Vedci objavili nový druh pavúka, ktorý dokáže loviť ryby a žaby

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 16:11 • 2 min
FOTO Vedci objavili nový druh pavúka, ktorý dokáže loviť ryby a žaby

SYDNEY - Austrálski vedci objavili nový druh pavúka, ktorý sa dokáže pohybovať po hladine, plávať, loviť ryby a žaby vrátane niektorých jedovatých druhov. Pavúka veľkosti ľudskej dlane pomenovali dolomedes briangreenei po profesorovi fyziky z Kolumbijskej univerzity Brianovi Greenenovi.

slovakia

left justify in out

"Keď je pavúk rozrušený alebo zaujatý lovením koristi, vrhá sa cez hladinu vody a rýchlo pláva ku dnu, kde sa ukryje," uviedli v dnes zverejnenom vyhlásení arachnológovia z Queenslandského múzea. Pavúk využíva poryvy alebo jemné vlny na povrchu vody na navigáciu smerom k svojej koristi, píše agentúra DPA.

 

Pavúk dokáže stráviť pod hladinou takmer hodinu a skonzumovať živočíchy, ktoré sú minimálne trikrát väčšie než on. Pre človeka však nebezpečný nie je; pri uštipnutí človek cíti iba miernu bolesť. Správu o novoobjavenom pavúkovi predstavili v stredu na Svetovom festivale vedy v austrálskom meste Brisbane.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies