F1: Mercedesy v Melbourne budú jazdiť s rôznymi pneumatikami

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:03 • 2 min
F1: Mercedesy v Melbourne budú jazdiť s rôznymi pneumatikami

MELBOURNE - Dodávateľ pneumatík pre formulu 1, talianska spoločnosť Pirelli, zverejnil zoznam zmesí, ktoré použijú jazdci budúci víkend na otváracích pretekoch novej sezóny v austrálskom Melbourne.

slovakia

left justify in out

Podľa nových pravidiel pre rok 2016 Pirelli určí pre každý tím pred každou veľkou cenou tri súbory, voľba zvyšných desiatich je už na jednotlivých zoskupeniach. 

 

Úradujúci svetový šampión Lewis Hamilton z Mercedesu bude mať v Austrálii k dispozícii jeden balík stredne tvrdých pneumatík, šesť mäkkých a šesť supermäkkých. Jeho tímový kolega Nico Rosberg si vybral takmer identickú kombináciu, no namiesto jedného setu supermäkkých zmesí zvolil stredne tvrdý.

 

Dvojica Ferrari Sebastian Vettel s Kimim Räikkönenom stavila na rovnakú stratégiu ako Rosberg. Williams, Red Bull, Toro Rosso, Renault, Haas a McLaren sa rozhodli pre sedem súborov supermäkkých pneumatík. Len jazdci Manoru Rio Haryanto a Pascal Wehrlein budú mať ako jediní k dispozícii viac ako dva balíky stredne tvrdých gúm - až štyri.


Úvodná veľká cena sezóny 2016 sa uskutoční v nedeľu 20. marca v austrálskom Melbourne. Prvý tréning je na programe v piatok ráno o 2.30 h SEČ. Informoval server Motorsport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies