NFL: Manning po 18 sezónach ukončil úspešnú kariéru

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 12:11 • 2 min
NFL: Manning po 18 sezónach ukončil úspešnú kariéru

WASHINGTON - Odišiel na vrchole tak, ako to predtým plánoval. Historicky najúspešnejší nahrávač v zámorskej lige amerického futbalu (NFL) Peyton Manning oznámil koniec úspešnej kariéry.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak mesiac po tom, ako svoj tím Denver Broncos doviedol do finále súťaže a po výhre nad Carolinou Panthers získal druhý Super Bowl v kariére.

 

Manning zavesil kopačky na klinec ako držiteľ viacerých ligových rekordov. Už 39-ročný elitný quarterback počas 18 sezón v NFL dosiahol 539 finálnych prihrávok na touchdowny a skompletizoval 71.940 yardov nahrávok. V oboch štatistikách je historicky najlepším tvorcom hry v súťaži. Počas kariéry päťkrát získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča sezóny (MVP). "Ak sa pozriete na všetko, čo Peyton dokázal, tak je ľahké povedať, že sme mali veľké šťastie mať ho v našom tíme. Je to skvelý hráč a ešte lepší človek. Gratulujem mu ku skvelej kariére," povedal generálny manažér Broncos John Elway.

 

Manning na pondelok zorganizoval tlačovú konferenciu, na ktorej oficiálne oznámi svoje rozhodnutie. Počas kariéry okrem Denveru pôsobil aj v tíme Indianapolis Colts, s ktorým v roku 2007 získal svoj prvý Super Bowl.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies