BRIT Awards sa dočkajú väčšej diverzity, v komisii budú ľudia tmavej pleti a etnických menšín

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 11:12 • 2 min
BRIT Awards sa dočkajú väčšej diverzity, v komisii budú ľudia tmavej pleti a etnických menšín

LONDÝN - Prezident Britského fonografického priemyslu (BPI) Ged Doherty prisľúbil zvýšenie diverzity v rámci udeľovania BRIT Awards. Reagoval tak na kritiku, podľa ktorej organizátori v súčasnosti diskriminujú interpretov tmavej pleti.

slovakia

left justify in out

Doherty prezradil plánované zmeny v denníku The Guardian. "Vždy sme oslavovali a mali radi všetko odlišné. Tento prístup sa však adekvátne neprejavil v rámci tohtoročných BRIT Awards," uviedol.

 

Doherty prisľúbil zmenu v počte hlasujúcich, ktorých je v súčasnosti 1100. Chce vytvoriť tiež dozornú komisiu, v ktorej budú aj zástupcovia "ľudí tmavej pleti a etnických menšín". Ďalšou novinkou bude zmena v nominačnom procese.

 

"V súčasnosti sa môžu o nomináciu uchádzať len tí, ktorí sa dostali v rebríčkoch do Top 40. Sú však interpreti, vrátane zástupcov žánru grime, ktorí nedosiahli veľké úspechy v hitparádach, ale oslovili mnoho ľudí, napríklad aj na sociálnych sieťach. Práve toto je zrejme najzávažnejší faktor, pre ktorý mnohí považujú nominácie na ceny za nereprezentatívne," vysvetlil a dodal, že v rámci ďalších BRIT Awards budú dbať aj na vekovú a regionálnu diverzitu.


BRIT Awards rozdali po prvý raz v roku 1977. Počas ostatného ročníka, ktorý sa konal 24. februára, si najviac cien odniesla speváčka Adele. Okrem nej uspeli aj James Bay, Coldplay, Catfish and Bottlemen, One Direction, Justin Bieber, Björk, Tame Impala, Jack Garratt a Charlie Andrew. Zosnulému Davidovi Bowiemu udelili BRITs Icon Award.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies