Pápež: Dnes môžeme hovoriť o arabskej invázii v Európe

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 18:10 • 2 min
Pápež: Dnes môžeme hovoriť o arabskej invázii v Európe

RÍM - Pápež František považuje útek státisícov ľudí do Európy za "arabskú inváziu", ktorá však súčasne v sebe skrýva určité príležitosti.

slovakia

left justify in out

"Dnes môžeme hovoriť o arabskej invázii. To je spoločenský fakt," povedal pápež podľa dnešného vydania vatikánskeho denníka L'Osservatore Romano členom francúzskeho sociálneho hnutia Poissons Roses (Ružové ryby).

 

Zároveň zdôraznil, že krajná pravica, ktorá straší sťahovaním národov, bude sklamaná. "Európa videla vo svojej histórii mnohé invázie. Vždy však prekonala samú seba, prekročila svoj tieň a na konci sa našla obohatená prostredníctvom kultúrnej výmeny," konštatovala hlava katolíckej cirkvi.

 

František na stretnutí zdôraznil, že Európa musí v utečeneckej kríze postupovať spoločne. "Treba si sadnúť k rokovaciemu stolu a byť si vedomý toho, že niekedy treba o niečo prísť, aby všetci vyhrali," povedal.

 

Stretnutie pápeža s členmi hnutia Poissons Roses sa konalo už v utorok. Podľa agentúry DPA ho dnes potvrdil aj vatikánsky hovorca Federico Lombardi s tým, že nešlo o oficiálnu akciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies