Náčelník maďarskej armády: Budú utečenci prúdiť do Európy cez Ukrajinu

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 14:49 • 2 min
Náčelník maďarskej armády: Budú utečenci prúdiť do Európy cez Ukrajinu

BUDAPEŠŤ - Vznikne na Slovensku utečenecké mesto podobné ako vo francúzskom Calais? Mohlo by sa tak stať, ak by sa naplnila predpoveď náčelníka štábu maďarskej armády.

slovakia

left justify in out

Trasa migrantov smerujúcich na západ Európy sa môže zmeniť. Je treba rátať aj s tým, že prídu smerom z Ruska a Gruzínska cez Ukrajinu, vyhlásil to náčelník štábu maďarskej armády Tibor Benkö v prednáške na Debrecínskej univerzite.

 

Francúzske úrady začali búrať rozsiahly utečenecký tábor v Calais

 

Podľa spravodajského servera figyelo.hu náčelník odvolávajúc sa na najnovšie informácie vojenských tajných služieb povedal, že sa rysujú viaceré trasy. Ak si migranti zvolia trasu vychádzajúcu z východného pobrežia Čierneho mora, tak sú potrebné ďalšie prípravy, zdôraznil Benkö a dodal, že v tom prípade okrem rumunsko-maďarských hraníc môžu smerovať aj k ukrajinsko-maďarským, ukrajinsko-slovenským, dokonca i k ukrajinsko-poľským.

 

Tlak migrácie na Európu a Maďarsko podľa jeho názoru nepoľaví, svedčia o tom aj udalosti v Grécku, na macedónskych hraniciach, ale aj rakúske kroky na zastavenie migračnej vlny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies