Čínske burzy prudko klesli, šanghajský index Composite padol o 6,41 %

NETKY.SK • 25 Február 2016, 11:42 • 2 min
Čínske burzy prudko klesli, šanghajský index Composite padol o 6,41 %

PEKING - Čínske akcie dnes prudko oslabili a hlavné indexy skončili obchodovanie hlboko v mínuse. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Šanghajský index Composite padol o 6,41 % na 2741,25 bodu a šenčenský index Component klesol o 7,34 % na 9551,08 bodu. Čínske akcie stratili od polovice vlaňajška 40 %, čo znamená celkový pokles ich hodnoty o viac ako 5 biliónov USD (4,55 bilióna eur), uviedla agentúra Bloomberg.

 

Čínske burzy prudko padli na začiatku tohto roka, potom sa však od polovice januára začali zotavovať, keď opäť získali okolo 10 %. Z dôvodu turbulencií na akciových trhoch musel minulý týždeň opustiť svoj post šéf čínskeho burzového dohľadu Siao Kang.

 

Dôvodom dnešného prepadu kurzov bolo podľa analytikov pokračovanie poklesu cien ropy rovnako ako vyberanie ziskov zo strany čínskych investorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies